HOE ZIET SUCCESVOLLE SEO ER UIT VOOR KMO'S?

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachine-optimalisatie. Hoe verhoog je de instroom naar je website door middel van organisch verkeer? En hoe ziet succesvolle SEO er uit voor KMO's?


Voor we beginnen met de pro’s en de cons van SEO willen we eerst kort uitleggen wat SEO juist betekend. SEO is een manier waarop je op een natuurlijke, lees ‘kosteloze’ manier, meer bezoekers naar je website kan lokken.


Als SEO op een goede manier is toegepast zal je hoger ranking in de resultaten pagina’s van Google. Als je hoger scoort op Google ga je meer organische bezoekers generen. Meer organische bezoekers zorgen voor meer ingevulde contactformulieren en/of telefonische contacten met uw firma. Meer contactformulieren en/of telefonische contacten zorgen voor meer omzet en dus verbeterede bedrijfsresultaten.

Maar hoe werkt SEO nu eigenlijk?


Van zodra je iets veranderd op je website, je publiceert een nieuw stukje content, veranderd of voegt afbeeldingen toe … Van zodra Google dit ziet, dit gebeurt via Crawlers, dit is een soort digitaal spinnetje die heel je website leest en probeert te begrijpen wat de inhoud is ervan. Tenslotte moet Google ook de juiste link kunnen leggen tussen wat surfers zoeken en je website. Na dit proces wordt je website geïndexeerd, dit wil zeggen geklasseerd en gelinkt met de gebruikte zoektermen.

De volgende keer dat iemand dan zoekt naar bijvoorbeeld elektricien in Gent, dan kom je met je website op de eerste resultaten pagina van Google.


De voordelen van SEO

1. Eenmaal je SEO goed is opgesteld werkt het in principe 24/7

2. SEO maakt integraal deel uit van je lange termijn marketingstrategie

3. SEO is meetbaar, zorgt voor meer bezoekers

4. En ten laatste SEO is GRATIS (of toch niet helemaal?)


De nadelen van SEO

1. Werkt niet onmiddellijk, dit is eerder iets op lange termijn

2. Houdt geen rekening met demografische targeting op Google

3. SEO is geen kant en klare oplossing en vraag regelmatige opvolging

4. Als je er niet mee bezig blijft verlies je je ranking op de eerste pagina van Google.


Wat zijn de regels om op te volgen om te blijven scoren op Google met SEO? Elk jaar zijn er 500 tot 600 SEO-updates in Google. Wil je bij blijven met alle nieuwe updates surf dan regelmatig naar https://moz.com/google-algorithm-change


Bij Marketing voor KMO's kan je zowel terecht voor het uitwerken van je marketing strategie tot en met de implementatie. Surf snel naar volgende pagina's voor meer info:


Boek uw vrijblijvende afspraak hier!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven